You Are Reading

0

Sesaat dalam seminit

ArryCode Sunday, February 6, 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera pada semua teman-teman sepejuangan.... Mungkin agak pelik tajuk Sesaat dalam seminit... Bukan sajak atau puisi yang ingin aku persembahkan, hanya lah menyatakan apa yang terlintas dibenak dan perasaan aku pada waktu yang pada hakikat nya sering mengejar usia. Renungkan lah.

Kamilah yang menentukan (dan menetapkan masa) kematian (tiap-tiap seorang) di antara kamu, dan Kami tidak sekali-kali dapat dikalahkan atau dilemahkan; (Al-Waaqi'ah 56:60)

Kepada yang kehilangan, aku harap tabahlah menghadapi nya. Walaupun pedih serta sedih membelenggu hati dan perasaan, redakan kan lah ia pergi . Terimalah Qada dan Qadar yang telah ditetapkan sebagai salah satu ujian di muka bumi yang hanya bersifat sementara ini. 

Dan (ingatlah), Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang (atau sesuatu yang bernyawa) apabila sampai ajalnya; dan Allah Amat Mendalam PengetahuanNya mengenai segala yang kamu kerjakan. (Al-Munaafiquun 63:11)

Sesaat tu terlalu berharga , seminit tiada nilai nya sekiranya alpa dalam mencari harta dunia tanpa batasan sedang kan kita lalai dalam perkara yang sepatut kita dahulukan.

bersambung.........


0 comments:

 
Copyright 2010 ArryCode_Blog